Lompar: U Baru i Ulcinju realizujemo infrastrukturne projekte vrijedne 20 miliona eura

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović obišli su danas gradilišta u Baru i Ulcinju u kojima se realizuju infrastrukturni projekti vrijedni 20 miliona eura.

Lompar i Grbović su obišli gradilište bulevara na ulazu u Bar, most Port Milena i gradilište dionice puta Sukobin-Vladimir.

Bulevar na ulazu u Bar je najznačajniji saoraćajni projekat koji će ove godine biti realizovan u tom gradu.

– Bulevar na ulazu u Bar biće dužine dva kilometra, a realizaciju tog projekta finansiraće Direkcija za saobraćaj sa dva miliona eura i opština Bar sa 1,2 miliona. Znači, ukupna vrijednost projekta je 3,2 miliona eura. Projekat će biti završen do kraja juna, rekao je Grbović.

Predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević je istakao da je projekat veoma značajan zbog bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

– Izgradnjom bulevara biće značajno smanjene saobraćajne gužve koje su tokom trajanja turističke sezone bile velike. Pored toga, Bar dobija jednu modernu saobraćajnicu na sam ulaz u grad sa biciklističkom stazom, ocijenio je Pavićević, dodajući da je opština Bar izdvojila 800.000 eura za eksproprijaciju zemljišta.

Nakon obilaska gradilišta u Baru, Lompar i Grbović su obišli gradilište mosta preko Port Milene i dionicu puta Vladimir-Sukobin.

Most preko Port Milene je najvredniji infrastrukturni projekat koji se gradi u Crnoj Gori, vrijedan 14 miliona eura.

– Ukupna dužina poteza koji je obuhvaćen projektom iznosi 570 m od čega je: most dužine 350 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Ulcinju 40 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Adi Bojani 25 m i trasa bulevara dužine 155 metara.Radi se o jedinstvenom sistemu nagurivanja, a na sredini most se otvara i biće omogućeno propuštanjue velikih jahti za marinu Port Milena, rekao je Lompar.

Most je projektovan sa 4 saobraćajne trake širine po 3,25 m, razdjelnim pojasom od 2,0 m i obostranim pješačkim stazama širine po 2,65 m. Ukupna širina mosta iznosi 20,30. Projektant mosta preko kanala Port Milena je DB Inženjering, a most gradi slovenačka kompanija Primorje iz Ajdovščine.

Ministar Lompar i direktor Grbović obišli su i gradilište na dionici Sukobin-Vladimir.

Vrijednost projekta je 2,9 miliona eura, a njegovom rekonstrukcijom biće značajno smanjene saobraćajne gužve.

– Tim putem dolazi ogroman broj turista sa Kosova i Albanije. Mi proširujemo postojeći put, a njegova rekonstrukcija biće završena do kraja juna, zaključio je Lompar.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *