Warren Buffett: Evropa će mnoge probleme rješavati uz velike muke

Dodajte komentar
Warren Buffett kaže da će se Evropa namučiti u rješavanju finansijskih problema zbog strukture Evropske unije i rezultata izbora u Grčkoj i Francuskoj.

Evropa će mnoge probleme rješavati uz velike muke, rekao je Buffett za televizijsku stanicu CNBC, poslije godišnjeg sastanka u sjedištu svoje kompanije Berkshire Hathaway, kojem je prisustvovalo više od 30.000 ljudi.

Dodao je da će jedan od izazova predstavljati činjenica da 17 članica EU nema sličnu monetarnu politiku. Kaže da nije iznenađenje to što su građani Grčke i Francuske glasali protiv oštrih mjera štednje. Nestabilnost u Evropi ga, međutim, neće spriječiti da ulaže, dodao je Buffett.On je istakao da su američke banke u mnogo boljoj finansijskoj situaciji nego evropske, zbog mjera koje su poduzete tokom finansijske krize.

SAD imaju bolju strukturu da se suoče sa problemima nastalim poslije krize 2008. godine, rekao je Buffett i dodao da veličina američkih banaka nije bila izvor problema, nego da im je samo trebalo dovoljno kapitala.

Izvor: SEEbiz
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *