Crna Gora ima potencijal u energetici i turizmu

Dodajte komentar

Crna Gora raspolaže velikim potencijalima, posebno u sektorima energetike i turizma, a kao mala i otvorena ekonomija osjetljiva je na eksterne uticaje, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Milorada Katnića sa predstavnicima Standard end Pursa.

Katnić je primio je danas u posjetu predstavnike kreditne rejting agencije Standard & Poor's, Franka Gilla i Ivana Morozova.

Ministar je upoznao sagovornike sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i sa izazovima sa kojima se suočava domaća ekonomija. Predočene su mjere koje Vlada preduzima u cilju prevazilaženja posljedica ekonomske krize, kao i efekti koji se planiraju postići daljim procesom fiskalne konsolidacije. Takođe, ukazano je na napore koji se čine u cilju održavanja osnovnih poreskih stopa na postojećem nivou i daljeg unaprijeđenja poslovnog ambijenta.

Na sastanku je bilo riječi i o načinima privlačenja stranih direktnih investicija, a sagovornici su se saglasili u ocijeni da Crna Gora raspolaže velikim potencijalima, posebno u sektorima energetike i turizma, kao i da je, kao mala i otvorena ekonomija, posebno osjetljiva na eksterne uticaje.

Posjeta delegacije Standard & Poor's-a, organizovana u cilju prikupljanja podataka na osnovu kojih će se vršiti dalja procjena rejtinga naše zemlje, završava se sjutra, 8. maja.

izvor: bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *