Kavarić: Očekujemo da Turci u Željezari urade ono što su u Alžiru

Dodajte komentar

Vlada od turske kompanije Toščelik koja je pobijedila na javnom nadmetanju  za nikšićku Željezaru očekuje da u to preduzeće investira i  uposli nove ljude,baš kao što je to učinila u Alžuru gdje je uložila preko 500 miliona eura i zaposlila preko  hiljadu ljudi,saopštio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

“Ako su dokazali da  na Alžirskom tržištu mogu da sprovedu grinfild investiciju onda očekujemo da će im to biti mnogo lakše da urade u Nikšiću gdje postoji edukovana radna snaga,tradicija bavljenja metalskom industrijom i sva insva infrastruktura koju Nikšić posjeduje”,kazao je Kavarić.

Turska kompanija Toščelik na današnjoj javnoj licitaciji za Željezaru ponudila 15.100.000 eura je tek početak posla, smatra Kavarić.

“Bitno je da svi u Crnoj Gori shvatimo da ovime posao nije završen već tek počinje. Ovo je dio koji se odnosi na rezvojne performanse. Očekujemo da Prvredni sude sljedećih dana u komunikaciji sa investitorom obavi formalnosti, onda ono što dolazi jesu razvojni problemi odnosno razvojni potencijali koji proizilaze iz ovog projekta“, kazao je Kavarić.

On kaže da su  kroz ovaj proces riješeni  problemi koji se odnose na dugove koji su opterećivali Željezaru već duži vremenski period i prekobrojne radnike.

izvor:bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *