Daka će se potruditi da pobijedi tursku kompaniju

Dodajte komentar

Neksan će se, prema riječima njegovog vlasnika Miodraga Davidovića, potruditi da pobijedi na javnoj licitaciji za kupovinu Željezare ukoliko kompanija iz Turske, koja je takođe dostavila ponudu, ne bude respektabilna i ponudi bolje rješenje.

Davidović je kazao da se Neksan na treći oglas za kupovinu Željezare javio nakon razgovora sa respektabilnim evropskim bankama, od kojih su dobili podršku ukoliko pobijede na licitaciji, zakazanoj u ponedjeljak u 11 sati u Privrednom sudu u Podgorici.

“Naš cilj nije da se nadmećemo sa turskom kompanijom, nego neka im je sa srećom, ako budu bolji od nas. Bićemo najzadovoljniji da dođe kompanija koja će obezbijediti funkcionisanje Željezare”, rekao je Davidović na konferenciji za novinare, prenosi MINA-business.

On je ocijenio da od ponedjeljka ništa više neće biti isto i da će se dokazati da Željezara može uspješno da funkcioniše sa Neksanom ili sa turskom kompanijom.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne pobijedi na javnoj licitaciji Neksan će već naredne sedmice dostaviti ponudu za još neku od velikih kompanija u Crnoj Gori.

Davidović je podsjetio da je Neksan ulaskom u Željezaru u maju prošle godine, na samom početku gazdovanja, izgubio 3,7 miliona eura, ali da je četvorogodišnji gubitak tog preduzeća od 193 miliona sveo na beznačajni iznos i tako dokazao svima da fabrika može da funkcioniše.

Prethodna dva tendera za prodaju nikšićke fabrike bila su neuspješna, jer nije bilo zainteresovanih.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *