Veliki rast profita “Samsunga”

Dodajte komentar

Kompanija “Samsung elektroniks” ostvarila je najveći kvartalni profit od 2008. godine zahvaljujući dobroj prodaji pametnih telefona i rastu profitabilnosti odjeljenja za proizvodnju ekrana.

Neto zarada “Samsunga” u kvartalu završno sa 31. martom bila je 4,5 milijardi dolara, što je povećanje za 81 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Uspjeh mobilnog telefona “galaksi” doveo je “Samsung” na poziciju najvećeg svjetskog prodavca mobilnih telefona, a kompanija je i lider u oblasti proizvodnje televizora i ravnih ekrana.

“Oprezno smo očekivali rast zarade, pošto je konkurencija u našim najvažnijim poslovima porasla”, izjavio je Robert Ji, šef službe za investicije u južnokorejskom gigantu.

Kompanija je objavila da su njene sekcije za informacione tehnologije i komunikacije ostvarile rast operativnog profita za 86 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

“Samsung” za 3. maj priprema najnoviju verziju mobilnih telefona iz serije “galaksi”.

Analitičari navode da tržište pametnih mobilnih telefona drže samo dvije kompanije – “Samsung” i “Epl”, prenio je Bi-Bi-Si.

U odvojenom izvještaju, kompanija “Stratedži analitiks” navodi da je “Samsung” postao svjetska kompanija broj jedan po broju prodatih mobilnih telefona u prvom kvartalu, sa tržišnim udjelom od 25 odsto.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *