Nove povoljnosti za projekat MONTESOL

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije je u dogovoru sa Hypo Alpe Adria Bankom i NLB Montenegrobankom poboljšalo i pojednostavilo finansijski mehanizam u okviru projekta MONTESOL kako bi se potencijalnim klijentima omogućilo da lakše dođu do beskamatnih kredita i ugrade solarne sisteme u svoja domaćinstva.

Iz Ministarstva ekonomije je saopštenoda je ove godine predviđeno da se beskamatni krediti kreću do iznosa od 5.000 eura, za razliku od prošle godine kada su iznosi kredita bili 1.350, 1.800 i 2.250 eura.

Period otplate kredita ne bi bio ograničen na period od tri, pet ili sedam godina, već bi beskamatni kredit mogao da se otplati u periodu do sedam godina. Ministarstvo ekonomije subvencionira kamatnu stopu od nula odsto, čime se smanjuju finansijski troškovi ovih kredita i  značajno rasterećuje budžet građana”, objašnjeno je iz Ministarstva ekonomije.

Druga faza projekta Montesol zvanično će početi u prvoj sedmici maja 2012. godine. Sve informacije u vezi projekta Montesol možete pronaći na sajtu Ministarstva ekonomije (www.energetska-efikasnost.me).

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *