Mugoša: Nijesam zabrinut zbog Carina

Dodajte komentar

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša saopštio je da će, u vezi afere Carine, lokalna vlast odgovarati za svoje postupke, ali smatra da nema potrebe da budu posebno zabrinuti oko ishoda čitavog slučaja.

“Nema potrebe da budemo posebno zabrinuti oko toga. Šta god da dođe nadležni smo da odgovorimo i da odgovaramo za svoje postupke, a posebno ja kao reprezent izvršne vlasti Glavnog grada”, kazao je Mugoša nakon akcije pošumljavanja u Tološkoj šumi.On je naveo da je njegov komentar poznat i od ranije.

“Neka svako radi svoj posao, na profesionalan i odgovoran način i ništa drugo”, poručio je Mugoša.

On je kazao da nema informaciju da je bilo sastanka Ministarstva finansija i Tužilaštva u vezi zemljišta koje je Opština prodala Carinama.

“Stalno se dopunjavaju zahtjevi prema Ministarstvu i sada imamo tri inicijative oko iste stvari. Prvo jedna, pa još jedna dopuna, pa još jedna”, naveo je Mugoša.

On je rekao i da mu je od četvrtka poznato da je inicijativa Socijalističke narodne partije SNP, upućena Upravnom sudu, takođe dopunjena prije par dana, tako da postoje određeni rokovi kada će se izjasniti povodom toga.

Odbornici Socijalističke narodne partije SNP u Skupštini Glavnog grada podnijeli su 17. aprila tužbu protiv Mugoše, zbog, kako su objasnili, nezakonite odluke o prodaji građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom preduzeću Carine.

Mugoša je prodao preduzeću Carine oko 15 hiljada kvadratnih metara zemljišta za oko 2,5 miliona eura.

Mugoša je Carinama dao, bez tendera i ispod cijene, sporno zemljište bez odluke i znanja Skupštine Glavnog grada i uprkos odluci Vrhovnog suda da suštinski isti ugovor između Carina i Glavnog grada iz 2007. godine proglasi ništavnim.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *