Lukšić 8. maja u Savez sindikata

Dodajte komentar

Premijer Igor Lukšić početkom maja razgovaraće sa predstavnicima Saveza sindikata o socijalno-ekonomskim problemima u našoj zemlji. Predstavnici Saveza sindikata očekuju mnogo od sastanka a ukoliko ne pronađu konkretna rješenja prijete generalnim štrajkom.

Premijer Igor Lukšić kazao je «Da» Glavnom odboru Saveza sindikata na poziv da razgovaraju o socijalno-ekonomskim prilikama u Crnoj Gori. Sastanak je zakazan za 8. maj. Generalni sekretar Saveza sindikata Zoran Masoničić:

«Na današnjem sastanku smo se dogovarali ko će preuzeti onaj dio posla da iznese stavove određene grupe zaposlenih kada je posrijedi privreda, javni sektor, oni zaposleni čije zarade idu iz budžeta, kada se radi o sporazumu koji smo potpisali a koji se za sada poštuje.»

Kako bi posvetili svu pažnju organizovanju tog sastanka izostaće obilježavanje Dana rada. 1. maja će se građanima obratiti samo saopštenjem, kaže Masoničić. Na sastanku sa Lukšićem očekuju konkretna rješenja, a ako ih ne bude:

«Nećemo odmah predložiti štrajk ali ćemo predložiti niz aktivnosti koje mogu ići u tom pravcu da dođe do organizovanja generalnog štrajka.»

Na kraju konferencije za novinare Masoničić se osvrnuo i na rebalans budžeta:

«Smatramo da je smanjenje zarada i smanjenje nekih troškova koji ne daju rješenje izlaska iz krize. Više puta smo se saglasili da treba opteretiti luksuz ali nijesmo smatrali da je luksuz imati telefon. Dok na drugoj strani imamo luksuz, kola koja vrijede po 50, 100 hiljada eura.»

Premijer Igor Lukšić sastaće se sa predstavnicima Saveza sindikta u prostorijama te organizacije.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *