KHOV će tražiti ugovor od novih vlasnika Trebjese

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti ozbiljno će razmotriti zahtjev više od pet odsto malih akcionara nikšićke Trebjese da se novom kanadskom investitoru Molson Coors naloži obaveza za sprovođenje javne ponude za preuzimanje, odnosno kupovinu akcija te kompanije od ostalih akcionara.

Član Komisije za hartije od vrijednosti Draško Malbaški izjavio je juče “Vijestima” da će ta institucija najprije tražiti informaciju da li je kupoprodaja većinskog paketa akcija Trebjese obavljena, a potom i kupoprodajni ugovor.

“Ukoliko nas obavijeste da će do transakcije doći u nekom skorijem roku, takođe ćemo ih pismeno obavijestiti da su u tom slučaju dužni da nam dostave, prije svega, ugovor, ali i ostalu dokumntaciju koja se odnosi na kompletan postupak”, dodao je Malbaški.

Manjinski akcionari Trebjese koji kontrolišu više od pet odsto akcija uputili su Komisiji zahtjev da novom kanadskom investitoru naloži obavezu kupovine akcija Trebjese i od ostalih akcionara.

Početkom ovog mjeseca kanadska kompanija Molson Coors javno je objavila informaciju da je zaključila ugovor o sticanju 100 odsto vlasništva kompanije Starbev sa sjedištem u Luksemburgu.

Kompanija Starbev je stopostotni vlasnik podgoričke firme Black Sea Montenegro DOO koja je većinski vlasnik Trebjese sa 74,66 odsto akcija, zbog čega manjinski akcionari traže od KHOV-a da naloži Molson Coorsu i Black Sea Montenegru da solidarno objave javnu ponudu za preuzimanje akcija.

Manjinski akcionari Trebjese očekuju da će novi investitor ponuditi manjinskim akcionarima otkup po fer cijeni od oko 150 eura, zbog čega je nedavno Montenegroberza privremeno obustavila trgovinu akcijama nikšićke kompanije.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *