Invalidi rada i Vlada se ne razumiju

Dodajte komentar

Invalidi rada drugi dan štrajkuju ispred zgrade Vlade u Podgorici. Jutros im se na kratko obratio ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović, koji je rekao da je Vlada sve zahtjeve ispunila.

“Ako Ministarstvo rada u zadnjih godinu prema vama nije bilo korektno, ja ne znam ko je bio. I ako od vaših 10 zahtjeva izuzev Zakona o penzionom nije ispunilo, ne znam ko je to ispunio. I vi to znate“, rekao je Numanović.

Radnici su, međutim, burno reagovali. Pojedinci su ljuti na predstavnika radnika Lazara Kneževića jer se, kako kažu, nije usprotivio ministru.

Predstavnik radnika Ilija Čvorović negira ministrove tvrdnje i tvrdi da ne bi dolazili u Podgoricu da su im sva obećanja i ispunili.

“Ovdje se ne razumijemo mi i Vlada. Ona tvrdi da je ispoštovala naš zahtjev o povećanju primanja invalida koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje. Naš zahtjev je potpisan još i prošle godine u julu, ali od toga nema ništa. Ali ni to jedini zahtjev na osnovu kog su invalidi krenulu u štrajk. Zbog toga smo mi ovdje ispred Vlade“, naglasio je Čvorović.

Osim Numanovića, čije poruke invalidi rada ne žele da slušaju, njima se sinoć obratio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević.

I dok Vlada kako kažu kupuje vrijeme i daje samo prazna obećanja, radnici poručuju da neće odustati.
“Neko od nas će u Klinički centar, neko će možda i umrijeti. Imamo koleginicu koaj se prije nekoliko dana i otrovala, isto je invalid rada“, poručuju invalidi rada.

Ispred Vlade jutros su došli i invalida rada iz Kolašina, ali i bivši radnici Radoja Dakića, kako bi im pružili podršku.

Podsjetimo, jučerašnji sastanak sa pomoćnicom ministra rada Vesnom Simović nije donio konkretne rezultate.

Invalidi rada između ostalog, traže  isplatu 24 prosječne zarade radnicima koji su stečajem ili kao tehnološki višak ostali bez posla, povezivanje radnog staža, subvencije za struju, kao i rješenje stambenog pitanja.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *