Bank of America: snažan pad dobiti na 653 mil. dolara

Dodajte komentar

Bank of America objavila je pad neto dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju na 653 miliona dolara, u usporedbi s 2 milijarde u istom lanjskom razdoblju.

Pad su uzrokovali računovodstveni troškovi povezani s dugom banke, javlja BBC. Prihodi su iznosili 22,5 milijarde u poređenju s 27,1 u istom razdoblju 2011.

Konkurentska banka Morgan Stanley takođe je lošije poslovala u posmatranom razdoblju, jer je zbog računovodstvenih troškova od 2 milijarde dolara ostvarila gubitak od 119 miliona, dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala s dobitkom od 736 miliona.

No, ako se ta stavka izuzme, Morgan Stanley bi bio zaradio 1,4 milijarde, u poređenju s 1,1 milijardom prije godinu dana. Prihodi su iznosili 6,9 milijardi dolara, u poređenju sa 7,6 milijardi godinu dana ranije.

Izvršni direktor Bank of America je rekao da je njegova banka jača, s porastom štednje, te rastom profitabilnosti u poređenju s prethodnim tromjesečjem. Ta je banka jedna od najvećih svjetskih finansijskih institucija, s oko 57 miliona klijenata.

banka.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *