Turska banka Ziraat spremna da ulaže u Crnu Goru

Dodajte komentar

Dobru političku saradnju neophodno je pretočiti u konkretnu ekonomsku saradnju, zaključeno je  na Drugoj sjednici Crnogorsko-Turske mješovite komisije u Ankari .

“Turska strana je izrazila spremnost da njihova Ziraat banka investira u Crnu Goru, a razmotreno je i stvaranje pretpostavki za povećanje obima robne razmjene, naročito u ohrabrivanju crnogorskih kompanija da izvoze na tursko tržište“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Crnogorska delegacija je pozvala tursku Vladu da ohrabri investitore da ulažu u Crnu Goru.

“U razgovorima je istaknuto zadovoljstvo nedavnim sastancima predsjednika dviju vlada, uz ocjenu da je današnja posjeta prilika za konkretizaciju ranije otvorenih tema. Sagovornici su izrazili čvrsto uvjerenje da će turske kompanije prepoznati interes da uzmu učešće u investicionim projektima Crne Gore, te da je potpisani Sporazum o uzajamnoj promociji i zaštiti investicija dodatni impuls za to“, stoji u saopštenju.
Razmijenjena su mišljenja i iskustva i u sektorima prioritetnim za razvoj svake zemlje ponaosob.

Turska strana je najavila da će već naredne sedmice diplomatskim putem proslijediti Vladi Crne Gore nacrt međudržavnog sporazuma koji bi, polazeći od obostranog interesa, bio osnova za bržu realizaciju kapitalnih projekata.

Crnogorska delegacija, koju predvodi potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, će sjutra u Istanbulu imati susrete sa investitorima i razgovarati o projektima Montenegro Airlinesa, Željezare, izgradnje energetskih objekata, Kontejnerskog terminala i drugim projektima za koje su turski investitori pokazali interes.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *