Počela izgradnja zgrade za penzionere

Dodajte komentar

Po prvi put nakon 20 godina u Podgorici je danas postavljen kamen temeljac za gradnju zgrade sa 100 stanova za podgoričke penzionere, koja bi za godinu i po trebalo da bude spremna za useljenje.

Projekat  je realizovan u saradnji sa Udruženjem penzionera, Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja, Glavnim gradom i Vladom.

„Ovo  predstavlja izuzetno važan događaj, jer ima već 20 godina kako jedna ovakva investicija nije upriličena. Normalno je da prosječnom penzijom od 270 ili 280 EUR nemate mogućnosti da budete u poziciji kako bi riješili stambeno pitanje. Radovi će biti završeni za godinu i po, kada će zgrada biti spremna za useljenje“, kazao je premijer Igor Lukšić.

Kriterijumi za dobijanje stana regulisani su pravilnikom.

„Bodujemo dosta toga, koliko neko ima penzijskog staža, kojeg je materijalnog stanja. Prioritet su oni koji nikad nijesu dobili stan“, saopštio je  predsjednik udruženja penzionera Glavnog grada Savo Barović.

Učešće Glavnog grada iznosi oko 865 hiljada EUR, a odnosi se na vrijednosti ustupljenog zemljišta i naknade za komunalno opremanje lokacije i participiranje u izradi glavnog projekta.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *