U Kini grade luksuzni hotel u jami dubokoj 100 metara

Dodajte komentar

Britanska inženjerska kompanija “Etkins” pre nekoliko godina otkupila je prava na izgradnju hotela na dnu jame u Kini, u delu Šangaja poznatom kao Songđiang. Temelji hotela koji će nositi naziv “Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland” konačno su postavljeni prošlog meseca, a prvi gosti bi trebalo da stignu početkom 2015. godine

Građevina od 19 spratova biće naslonjena na stranicu ogromne jame čija dubina iznosi stotinu metara, a sadržaće oko 380 soba.

Najjeftinije noćenje u nesvakidašnjem hotelu koštaće 240 evra, dok će za boravak u najluksuznije opremljenim apartmanima posetioci morati da izdvoje mnogo više.

Iako je lokacija prilično izolovana od ostatka grada, gosti neće morati da brinu o hrani, jer će u sklopu hotela biti otvoren i “podvodni” restoran – staklena zavesa visoka 60 metara, koja podseća na vodu, spuštaće se niz liticu i prelaziće preko njegovog krova.

Dizajneri hotela se nadaju da će njihova građevina zahvaljujući egzotičnom prirodnom okruženju privući veliki broj posetilaca, a posebno obožavatelje bandži džampinga i penjanja po stenama.

blic.rs

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *