Nova Volkswagen kampanja

„Paris. Milano. New York. Wolfsburg.“ – zanimljivi je slogan nove Volkswagen kampanje koja počinje danas, a kojom su predstavljeni modeli: Volkswagen CC i Volkswagen Passat.

S osvježenim stylingom prednjeg i stražnjeg dijela, novi Volkswagen CC čini još smjelije korake ka klasi luksuznih automobila.

Model stiže na BiH tržište sa veoma bogatom serijskom opremom koja, između ostalog, uključuje: Bi-xenon svjetla s uređajem za pranje, park pilot – senzore naprijed i natrag, 17“ alu naplatke, tempomat, alarm, te klimu i radio CD/mp3 uređaj. Ovaj Volkswagenov model dostupan je po cijeni već od 52.500 KM (cijena sa PDV-om).

Iako su u Volkswagenu imali namjeru uraditi samo facelift na Passatu šeste generacije, dizajneri Klaus Bischoff i Walter de Silva otišli su tako daleko s promjenama, pa je na kraju odlučeno da takav Passat zaslužuje novu generaciju. Ponovo je dosta pažnje posvećeno sigurnosti vozača i putnika, a novi Passat je serijski opremljen sistemom za prepoznavanje umora kod vozača. Dostupan je po cijeni 48.600 KM (cijena sa PDV-om) uz bogatu opremu gdje ističemo: dvozonsku automatsku klimu, park pilot – senzore naprijed i natrag, touch screen radio CD/mp3 uređaj, tempomat, multifunkcionalni kožni volan i sistem kontrole pritiska u gumama.

„Passat B7 je u BiH lider klase sa preko 40% udjela u ukupnoj prodaji B segmenta, u kojem se takmiči čak 28 konkurenata. Zajedno s modelom CC, koji predstavlja najuspješniju Coupe limuzinu, ovaj dvojac vlada segmentom više srednje klase. To je dokaz da su naši kupci prepoznali kvalitet novih modela i bogatu serijsku opremljenost, a posebno smo sa proizvođačem obezbijedili za BiH tržište i znatno povoljnije cijene oba modela što je podstaklo snažan rast prodaje modela“ – istakao je Ismir Omeragić, brand manager Volkswagen putničkih vozila za BiH.

Da prvi dojam čini čuda, jasno je kad ugledate novi Volkswagen CC i novi Volkswagen Passat. Novi Volkswagen CC vješto spaja eleganciju i sportski karakter, dok novi Passat uživa reputaciju najuspješnije evropske biznis limuzine.

biznis.ba

Check Also

Renault možda neće preživjeti krizu

Francuski ministar finansija Bruno Le Maire upozorava da je zbog mjera preduzetih u pandemiji francuski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *