Lompar: Prevoznicima niže dažbine 30 odsto

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar najavio je smanjenje za 30 odsto dažbina i takci koje prevoznici plaćaju u drumskom saobraćaju.

– Vlada je utvrdila izmjene Zakona o drumskom saobraćaju. Cilj izmjena, koje će se vrlo brzo naći u skupštinskoj proceduri- jeste stvaranje povoljnijeg finansijskog okvira za poslovanje svih prevoznika u drumskom saobraćaju, rekao je Lompar.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo saobraćaja namjerava da implementira preporuku Evropske unije koja traži da svaka država izađe sa planom i programom zamjene dotrajalih voznih sredstava za ekološki prihvatljivije.

– Ministarstvo saobraćaja je napravilo detaljnu analizu. U ovojoj godini je bilo praktično nemoguće obezbijediti sredstva za subvencionisanje kredita za nabavku novih vozila. Na kraju smo se odlučili -da smanjimo sve dažbine koje treba da plaćaju naši prevoznici- za oko 30 odsto. Radi se o nekih 17 dažbina koje plaćaju naši prevoznici. Na ovaj način stvorili smo im povoljniji okvir za poslovanje. To je znak dobre volje, jer ih čeka nešto povoljniji okvir sljedeće godine- kada stupe izmjene zakona, zaključio je Lompar.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *