Crna Gora će uskoro dobiti sertifikovane interne revizore

Dodajte komentar

Pomoćnik ministra finansija za centralnu harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole i unutrašnju reviziju u javnom sektoru, Ana Krsmanović, boravi u posjeti CEF-u (Center of Excellence), čije je sjedište u Ljubljani.

Glavni cilj posjete je priprema projekta obuke i sertifikacije internih revizora u Crnoj Gori, koji će se realizovati u septembru tekuće godine, uz finansijsku podršku njemačke i slovenačke vlade, kao i CEI-a (Central European Initiative).  

Njemacka vlada je već odobrila 100.000 eura za realizaciju projekta. Naime, u saradnji sa CEF-om, koji je uspješno sproveo program obuke internih revizora u javnom sektoru u Sloveniji, i u Crnoj Gori će biti organizovan programi obuke i sertifikacije 40 internih revizora.

Pored sertifikacije internih revizora, koji su imenovani iz različitih oblasti javnog sektora, predviđena je i obuka 9 lokalnih trenera, sa ciljem  uvođenja kvalifikovanog kadra za program obuke internih revizora u  javnom sektoru.

Program obuke i sertifikacije, koji je u skladu sa najboljim međunarodnim standardima i praksama, doprinijeće jačanju kapaciteta internih revizora u Crnoj Gori.

izvor: bankar

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *