Sudbina Željezare zavisi od dogovora Neksana i EPCG

Dodajte komentar

Ugovor o poslovno tehničkoj saradni  niksićke Zeljezare i  kompanije Neksan, koji je bio produzen do 15–og aprila, zavisiće od dogovora  Neksana i  EPCG-a kazao je za Antenu M  stečajni upravnik Željezare Veselin Perišić.

Perišić kaže da se vlasnik Neksana Miodrag Davidović, prvo mora dogovoriti sa EPCG-om u vezi sa količinom električne energije i uslovima, jer je 15-og aprila istekao i ugovor sa EPCG-om.

«Dok ne bude poznat ishod tog dogovora  ne mozemo govoriti  ni o produzenju ugovora izmedju  Zeljezare i Neksana. Koliko sam ja upoznat gospodin Davidovic jos nije razgovarao sa EPCG-om.Ukoliko taj dogovor bude postignut ne bi trebalo da bude problema ni  izmedju Zeljezare i Neksana, jer malo je ostalo do okoncanja javne licitacije, te ocekujem da ćemo u  roku uspjeti da prodamo Zeljezaru. Shodno tome uradićemo sve kako bi do prvog maja odrzali proizvodnju u fabrici.»

Podsjetimo, u toku je treći oglas za prodaju Željezare,a  kompletna imovina ponuđena  je po početnoj  cijeni od 15 miliona eura. Prvi oglas za prodaju niksicke fabrike   bio je raspisan je 5.  januara po cijeni od 30 miliona eura, ali niko nije dostavio ponudu. Propao je, takodje  i drugi pokušaj prodaje javnim nadmetanjem po  cijeni od 21 milion eura.

izvor: antenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *