Najbolji kvartal u istoriji Audija

Audi AG nastavlja trend stalnog rasta i u istoriju kompanije još jednom upisuje rekordne vrijednosti prodaje – 346.100 isporučenih automobila i rast od 10,8 odsto.

Ovom izvanrednom rezultatu značajno je pridonijela rekordna prodaja u martu, sa 143.500 prodata primjerka i rastom od 14,1 odsto.

Najbolja su tržišta za Audi bila SAD i Kina, gdje je ingolstadtski proizvođač takođe oborio vlastite rekorde prodaje. I u Istočnoj Evropi, kao i na domaćem tržištu Njemačke kompanija bilježi značajan rast prodaje.

„Veoma dobro smo započeli 2012. godinu, te u narednim mjesecima očekujemo kontinuirani rast”, rekao je Peter Schwarzenbauer, član Uprave AUDI AG-a zadužen za marketing i prodaju.

„Značajan doprinos u nastavku ovog pozitivnog trenda rasta trebali bi dati novi A3, kojeg ćemo lansirati u drugoj polovini godine, kao i nova generacija A6L nedavno predstavljena u Kini.” Inače, Audi A6 u limuzinskoj verziji lide je u svom segmentu na kineskom tržištu.

U Kini je Audi upravo zaokružio svoj najbolji kvartal ikad s porastom prodaje od čak 40,5 odsto i isporukama u obimu od 25.941 primjeraka.

Premium biznis limuzina je zabilježila značajan rast prodaje i u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se broj isporuka modela A6 skoro udvostručio, u poređenju s periodom januar-mart 2011.godine (plus 87,3 odsto; 3.581 primjeraka). I na ovom tržištu marka je sa 29.470 automobila i rastom od 16,1 odsto ostvarila najbolju prodaju u istoriji.

Audi je u prošlom mjesecu na njemačkom tržištu zabilježio rast prodaje od 4,8 odsto, te kupcima isporučio 25.140 automobila. Sličan prodajni rezultat na ovom je tržištu ostvaren u cjelokupnom prvom kvartalu – plus od 3 odsto i 57.976 prodatih automobila. Pri tome, sa 12.448 prodata primjerka,velike zasluge pripadaju modelima A6-porodice (plus 74 odsto). A6 Avant i dalje je veoma omiljen među njemačkim Audi kupcima – dvije trećine kupaca porodice A6 odlučilo se za najnoviju verziju ovog premium karavana.

Ingolstadtski brend uspješno je zaključio prvi kvartal na cijelom tržištu Evrope: lagani rast prodaje u februaru Audi je u martu povećao na 7 odsto, prenose agencije.

Check Also

Stiže novi najbrži Tesla sa tri motora i preko 1.100 konjskih snaga

Američki proizvođač najavio je da će Model S Plaid početi da se prodaje 2021. godine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *