Sava Dalbokov novi član Odbora direktora Erste banke

Dodajte komentar

Sava Dalbokov novi je član Odbora direktora Erste bank AD Podgorica.

Dalbokov je diplomirao 1994. godine na Univerzitetu Masačusets u Bostonu, a završio je Master na Univerzitetu Južna Karolina u gradu Kolumbija, SAD, 1996. godine.

Radni angažman je počeo 1996. godine kao analitičar u Moellendorf & Company u Budimpešti u Mađarskoj.

Godine 1997. je počeo karijeru u Erste Bank Austrija, kao project manager za centralnu i istočnu Evropu, gdje je učestvovao u akviziciji najvećih banaka usmjerenih na poslove sa stanovništvom i malom privredom u Češkoj Republici i Slovačkoj.

Od 2002. do 2006. godine bio je član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. Rijeka, odgovoran za IT i operativne poslove, upravljanje rizikom i tržište kapitala. Na poziciji predsjednika Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad bio je od 2006. do 2008. godine, gdje je bio odgovoran za restrukturiranje, operativnu konsolidaciju i integraciju Banke u Erste Grupu. Kao predsjednik Uprave good.bee Holding GmbH, Austrija (članica Erste Grupe i Erste fondacije koja se bavi mikrofinansiranjem i socijalnim preduzetništvom) u 2009. godini je bio odgovoran za razvoj strategije i projekata u vezi sa „socijalnim bankarstvom“ u okviru Erste Bank Grupacije. Od 2010. godine je član Izvršnog odbora Steiermärkische Bank und Sparkasse AG, Grac, Austrija, gdje je odgovoran za strateški razvoj aktivnosti  Steiermärkische Sparkasse u regionu jugoistočne Evrope.

Dalbokov govori više zapadnoevropskih jezika, a takođe i bugarski, hrvatski i ruski.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *