Počinju pregovori sa Azerbejdžancima za Kumbor

Dodajte komentar

Nakon razmatranja ponuda pristiglih za davanje u dugoročni zakup lokaliteta kasarne “Orijenski bataljon“ Kumbor odlučeno je da na osnovu pristiglih ponuda prvorangirana bude kompanija State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR).

U skladu sa tim Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je zadužio Komisiju da započne pregovore sa prvorangiranim ponuđačem.

“Razmatrajući Izvještaj Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine, Savjet je konstatovao da je Komisija realizovala tenderski postupak u skladu sa važećom normativnom regulativom i svojim nadležnostima“, saopšteno je nakon današnje sjednice Savjeta.

Javnim pozivom, pozvani su iskusni međunarodni investitori sa dokazanom finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima mješovite upotrebe, da podnesu ponude za uzimanje u dugoročni zakup do 90 godina, lokaliteta kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru – Herceg Novi, uključujuci izgradnju i upravljanje tim lokalitetom.

Podsjećamo da su tendersku dokumentaciju otkupile kompanije Triangle Investments and Development Limited ( za State Oil Company of Azerbaijan Republic(SOCAR) i Bay View Investment D.O.O.( za NCH Konzorcijum ).

Savjet je prihvatio Inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma za realizaciju  procesa turističke valorizacije lokaliteta u zahvatu Državne studije lokacije „Sektor 16“ u Kotoru, koja je predviđena za nautičko-turistički kompleks i zadužio Tendersku komisiju za turizam da otpočne postupak turističke valorizacije tog lokaliteta.

Takođe, Savjet je zadužio Tendersku komsiju da otpočne aktivnosti na raspisivanju  međunarodnog javnog tendera za prodaju 215,954 akcija, odnosno 56,4806 odsto ukupnog kapitala društva Institut “Dr. Simo Milošević” AD Igalo koje su u vlasništvu:Države – Vlade Crne Gore (19,194 odsto), Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore (10,231 odsto), Investiciono-razvojnog Fonda Crne Gore (23,646 odsto) i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (3,410 odsto).

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *