Taksi prevoz u Podgorici skuplji oko 10 odsto

Taksi prevoz u Podgorici poskupiće u narednom periodu oko deset odsto. Predsjednik Saveza taksi udruženja, Ratko Vujošević, objasnio je da su razlog poskupljenja rekordne cijene goriva.

“U Udruženju smo razgovarali o eventualnom povećanju cijena kako da prevaziđemo trenutnu situaciju, zato što gorivo dostiže rekordne cijene i taksi prevoznici su postali nerentabilni”, kazao je Vujošević.

On je objasnio da je dogovorna ekonomija zabranjena, tako da ostaje na taksi udruženjima da odluče kako će korigovati cjenovnike.

“Prema mojim informacijama kod tri, četiri udruženja je uslijedila promjena desetak odsto, oko pet centi po kilometru, a kako imam najave i od ostalih članova i oni će podići cijene ovih dana”, rekao je Vujošević.

Savez taksi udruženja čine devet udruženja sa ukupno 440 vozila.

Kada je u pitanju taksi prevoz u Podgorici, prema riječima Vujoševića, to je ekonomski fenomen.

“Prije četiri godine u Podgorici smo vozili 70 centi kilometar, a litar nafte je bio 86 centi a, sada imamo situaciju da vozimo 40 do 45 centi po kilometru, a litar nafte je 1,36  eura”, objasnio je Vujošević.

On je zaključio da u Sarajevu i Beogradu životni standard nije bolji nego u Crnoj Gori, ali su, kako je rekao, cijene taksi prevoza dvostruko do trostruko veće cijene u odnosu na Podgoricu.

izvor: vijesti.me

Check Also

Prvi električni BMW M stiže 2021. /foto/

Prvi BMW-ov električni auto M branda na tržište će stići iduće godine. BMW-ova “motosportska” divizija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *