Vlada napravila grešku objavljivanjem ugovora sa Rajanerom

Dodajte komentar

Predsjednik  CTU-u Zarko Radulovic smatra da je Vlada objavljivanjem djelova komercijalnog ugovora sa Rajanerom napravila kardinalnu gresku zbog koje je ta kompanija odbila ponudjeni ugovor o  letovma sa podgoričkog i tivatskog aerodroma. Radulovic smatra da  bi trebalo uraditi sve kako bi Rajaner dosao u Crnu Goru.

Predsjednik CTU-a Zarko Radulovic smatra da je  to sto je Vlada objavila dijelove komercijalnog ugovora sa irskom nisko budzetnom kompanijom Rajaner, koji se odnose na cijene i povoljnosti, razlog zbog kojeg je ta kompanija odbila ponudjeni ugovor o  letovima sa podgoričkog i tivatskog aerodroma. Radulovic, u izjavi za Antenu M, ocjenjuje da, kako kaze, biznis ne dozvoljava ,uvijek,  toliku transparentnost:

“Vlada Crne Gore napravila je kardinalnu gresku što je objavila djelove tog ugovora, jer Rajaner istovremeno pregovara sa vise drzava ne samo sa našom. Mozda je u tim zemljama imao bolje uslove, ili je pokusavo da  dobije bolje uslove nego u Crnoj Gori. Kada je , medjutim, objavljeno da je arodromska taksa deset eura to je kraj, jer su time , mozda Rajaneru pokvarili druge ugovore. Zamislite kada bi svaka kompanija, firma, svaki svoj ugovor javno objavila, pa to bi bio njihov kraj ,jer postoji konkurencija. Davanjem ugovara na uvid javnosti pruzate , zapravo, mogućnost da neko  kopira ono sto  vi radite. To se dogodilo sa Rajanerom. Ako Rajaner ne dodje u Crnu Goru to je loša poruka o biznisu u Crnoj Gori.”

Radulovic smatra da treba uraditi sve kako bi Rajaner , ipak,  došao u Crnu Goru :

“Nadam se da će ipak biti dogovora sa tom kompanijom. Smatram da bi , sada, trebalo dati  i nula aredromsku taksu, samo da dodje Rajaner u Crnu Goru.Ta kompanija je sada bitna više na nivou neke simbolike, tenda nego ,materijalne koristi. Naravno Crna Gora imaće i finansijsku dobit od toga,jer svaki novi let  prema Crnoj Gori je i novac.Vazno jer, takodje, što bi Rajaner “povukao za sobom” jos dva-tri low- cost kompanija , te tako pokazao da se isplati letjeti za Crnu Goru.”

Podsjetimo ocjene Ministarstva održivog razvoja i turizma da su Aerodromi Crne Gore krivac zbog toga što je irska aviokompanija Rajaner odbila predloženi ugovor o budućoj saradnji sa Vladom nijesu tačne, saopšteno je iz te kompanije.
Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je, naime, da je Rajaner odbio predloženi ugovor o budućoj saradnji sa Vladom, navodeći da im nijesu prihvatljiva ugovorom  predviđena plaćanja, odnosno troškovi naknada za aerodromske usluge.

Iz Aerodroma Crne Gore su kazali da su neprijatno iznenađeni sadržajem i porukama Ministarstva.

Oni smatraju da je „cjelokupna intonacija“ saopštenja ministarstva sračunata na prebacivanju ukupne odgovornosti za neuspostavljanje letova Rajanera za Crnu Goru na JPACG“, ali dodaju da činjenice govore sasvim drukčije.

izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *