PZP zatražio kontrolno saslušanje Katnića

Dodajte komentar

Pokret za Promjene je inicirao kontrolno saslušanje ministra finansija Milorada Katnića povodom  zaduživanja Vlade kod Credit Suisse banke u iznosu od 150 miliona eura.

 “S obzirom da je Vlada sklopila 2009. godine nepovoljan zajam sa Credit Suisse bankom,kod kojeg je i pored polaganja cjelokupnih rezervi državnog zlata dobijena kamatna stopa od gotovo 9%, Pokret za Promjene insistira da ministarstvo finansija javno prezentuje uslove novog zaduženja. Tim prije što će se dio novog zajma koristiti za razduženje prethodnog zajma kod iste banke”,saopšteno je iz te partije.

 Pokret za Promjene podsjeća javnost, da se povodom za državu štetnih uslova zajma iz 2009. godine obratio gospodji Mirjani Milić, zaštitniku imovinsko pravnih interesa države, ali do sada nijesu dobili odgovor.

Takodje smatramo da je uzrok novog zaduživanja dogovor Deripaske I Djukanovića pod firmom KaP a, koji, je posredovanjem premijera Lukšića prebačen na teret gradjana.

“Tako se država lagano gura u dužničko ropstvo, koje može rezultirati krizom javnih finansija i padom standarda života gradjana, čije posljedice imamo priliku da vidimo u Grčkoj. Pokret za promjene takodje smatra da ova Vlada nema legitimiteta da se dalje zadužuje, jer javnim finansijama upravlja u interesu pojedinaca, na štetu gradjana”zaključuje se u saopštenju te partije.

izvor: bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *