Ryanair otkazao dolazak u Crnu Goru

Dodajte komentar

Niskobudžetna avio kompanija Ryanair i pored ranijih najava ipak neće letjeti za Crnu Goru.

Bord direktora kompanije Ryanair usvojio je odluku kojom se ne prihvataju dostavljeni prijedlozi ugovora o budućoj saradnji  sa Vladom Crne Gore.

Ryanair je ukazao je na činjenicu da, kao akcionarsko društvo, imaju odgovornost prema akcionarima u dijelu obezbjeđivanja maksimalne vrijednosti za sopstvena ulaganja i da u tom pravcu nemaju razumijevanja za činjenicu da su pojedini mediji iznosili u javnost komercijalne elemente ponude.

“Dopisom od 30. marta ove godine, kompanija Ryanair upoznala je Ministarstvo održivog razvoja i turizma da je Bord direktora pomenute kompanije usvojio odluku kojom se ne prihvataju dostavljeni predlozi ugovora o budućoj saradnji, ukazujući na činjenicu da ponuđeni komercijalni elementi nijesu prihvatljivi“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ryanaira ukazano je da su ugovorima predviđena plaćanja, odnosno troškovi naknada za aerodromske usluge, koji su u prosjeku 2,5 puta veći, u odnosu na prosječne cijene koje ta kompanija plaća za aerodromske usluge u drugim destinacijama i kao takvi su neprihvatljivi, posebno imajući u vidu činjenicu da se radi o novom tržištu, što predstavlja veoma rizičan i niskoprofitan posao, posebno u prvim godinama poslovanja.

Osim toga, istakli su spremnost da se u najkraćem roku, ponovno razmotri eventualni inovirani prijedlog za uspostavljanje saradnje, pod uslovom da se u njemu definišu povoljniji komercijalni elementi, odnosno znatno niže cijene aerodromskih usluga.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *