MANS najavio tužbe, Mugoša tvrdi da Glavni grad nije prekršio zakon

Dodajte komentar

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora podnijeće sjutra Specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal i korupciju, Đurđini Ivanović krivičnu prijavu protiv Gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i primanje mita, ali i protiv vlasnika kompanije “Carine”, Čedomira Popovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita.

Ovo je treća krivična prijava koju MANS podnosi protiv Mugoše u vezi nezakonite prodaje gradskog zemljišta podgoričkoj kompaniji “Carine”.
MANS već duže vrijeme upozorava nadležne organe da Gradonačelnik Podgorice nije sposoban da zakonito upravlja ključnim resursima Glavnog grada, što građevinsko zemljište svakako jeste.

“Jedna od mjera koja je trebala Mugošu da ograniči u samovolji i neodgovornom raspolaganju opštinskom imovinom je bila i odluka da se ti poslovi povjere Skupštini Glavnog Grada. Nažalost, ponovo smo svjedoci da zakoni i propisi, ne znače mnogo kada su u pitanju interesi ljudi povezanih sa Mugošom“, ističu u MANS-u.

Prema njihovom mišljenju Mugošu su trebale da ograniče i institucije nadležne za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, i to prije nego što nastavi da krši zakon.

“Ovaj slučaj pokazuje da je tako nešto bilo i više nego potrebno, jer apsolutno ne postoji niti jedan razlog da se vjeruje da je njegova pravna rehabilitacija moguća. Da su tužilaštvo i policija adekvatno radili svoj posao, vjerovatno jedino zemljište kojim bi Mugoša mogao da “raspolaže” je ono u okviru spuškog zatvora“, ističu između ostalog iz MANS-a.

 Mugoša: Glavni grad nije prekršio zakon

Gradonoačelnik Podgorice Miomir Mugoša negirao je danas da je u poslu sa Carinama prekršio zakon, te da nije poštovao odluku Vrhovnog suda.

“U poslu sa Carinama nije oštećen Glavni grad niti je neko pribavio protivpravnu korist sebi ili drugima na štetu budžeta Podgorice“, tvrdi Mugoša.

Prema njegovim riječima Glavni grad je u potpunosti ispoštovao odluku Vrhovnog suda.
“Glavni grad je vratio zemljište u posjed, odradio posao sa Carinama po zakonu. Najavio sam sporazum sa Carinama, Carine su tražile novac nazad, mi u tom momentu nijesmo imali sredstava u budžetu. Sada smo se sporazumom dogovorili  to nije nikakva tajna i po mom mišljenju napravili smo jedan dobar sporazum. Nijesmo ničim prekršili niti odluku suda niti bilo koji zakonski akt“, kazao je Mugoša novinarima prilikom obilaska stambenih objekata u izgradnji koji se nalaze u zahvatu DUP-a Servisno skladišna zona na prostoru nekadašnje Kamionske pijace u Podgorici.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *