EPCG i CGES sjutra dostavljaju zahtjeve za nove cijene struje

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore EPCG i Crnogorski elektroprenosni sistem CGES sjutra će predati zahtjeve za odobravanje dozvoljenog prihoda, kada i ističe rok koji je odredila Regulatorna agencija za energetiku RAE.

Te dvije energetske kompanije čekale su posljednji dan za predaju zahtjeva.
EPCG i CGES zahtjeve pripremaju prema novim metodologijama RAE, usvojenim krajem prošle godine, prema kojima će se cijene struje primjenjivati na period od tri godine.

Na osnovu zahtjeva koji će sjutra stići u RAE, formiraće se cijene struje koje će važiti od 1. avgusta.
“CGES finišira zahtjev za pokrivanje troškova koji će sjutra biti poslat RAE, kada uostalom ističe rok podnošenja zahtjeva. Zahtjev će biti na nivou prošlogodišnjeg”, rekli su iz CGES-a.

Iz EPCG su ranije kazali da ne žele da se izjašnjavaju o nivou dozvoljenog prihoda koji će tražiti od regulatora, ali su predstavnici RAE na konsultativnom saslušanju ove sedmice u Skupštini najavili da će cijene struje, zbog približavanja evropskom tržištu, najvjerovatnije porasti od 1. avgusta.

Nakon što dobije zahtjeve, regulator će ih objaviti na sajtu, a u slučaju potrebe tražiće od kompanija dodatnu dokumentaciju i pojašnjenja. Nakon toga će 15. jula izaći sa prihodom, koji će po odgovarajućim tabelama biti pretočen u nove cijene struje.

Rok za dostavljanje zahtjeva RAE je produžila za mjesec, sa 28. februara na 30. mart, čime se pomjerio i termin utvrđivanja novih cijena sa 1. jula na 1. avgust.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *