CBCG i Njemačka Centralna banka potpisale Memorandum o tehničkoj saradnji

Dodajte komentar

Povodom potpisivanja Memoranduma o tehničkoj saradnji centralnih banaka Crne Gore i Njemačke, guverner Centralne banke, dr Radoje Žugić, primio je u zvaničnu posjetu direktora Centra za tehničku saradnju centralnih banaka Banke Njemačke g. Jurgena Sterleppera. U razgovoru je istaknut kvalitet i efektivnost dosadašnje saradnje i ukazano na spremnost da se ona i dalje jača. Potpisivanje Memoranduma uslijedilo je nakon nedavnog susreta guvernera CBCG dr Radoja Žugića i predsjednika Banke Njemačke dr  Jens-a Weidmann-a. U ime Centralne banke Memorandum je potpisao izvršni direktor g. Radoica Luburić.

Memorandumom se potvrđuje saradnja između dviije banke i to posebno u odijelu obuke kadrova i savjetodavne pomoći koju pružaju i finansiraju dvije banke, ali i u okviru regionalne saradnje koja u  osnovi obuhvata seminare i ekspertske misije.

U skladu sa iskazanim potrebama za usavršavanje određenih radnih procesa, novina u propisima, potreba za usavršavanjem znanja  zaposlenih CBCG, Banka Njemačke će organizovati seminare, studijske boravke  i konsultantske misije u  Njemačkoj ili Crnoj Gori, kao i regionalne seminare u koordinaciji CBCG.

Poseban značaj dat je regionalnoj saradnji centralnih banaka regiona uz učešće konsultanata Banke Njemačke i pokrenuta je inicijativa da se realizuju mnogi programi među kojima i seminar iz oblasti upravljanja ljudskim resursima.

 Godišnje najmanje 20 zaposlenih iz CBCG učestvuje u programima obuke (redovnim, bilateralnim ili regionalnim) u saradnji sa DBB u Frankfurtu i najmanje 10 u bilateralnim programima u Podgorici.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *