Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Kijevu

Dodajte komentar

Crnogorska turistička ponuda se već drugu godinu za redom predstavlja na sajmu „UITT“ koji se održava u Kijevu u periodu od 28.do 30.marta ove godine.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije prisutni su: turoperator „R-Tours Company“, hotelska grupa „Budvanska Rivijera“, „Montenegro Stars Hotels Group“,  „Beppler & Jacobson“, hotel „Queen of Montenegro“,  turistička agencija „Talas-M“, kao i lokalne turističke organizacije Bara i Budve.

Prema najavama turističke privrede i turoperatora sa ukrajinskog tržišta, tokom predstojeće turističke sezone planirano je, za Tivat i Podgoricu, preko 20 čarter letova nedjeljno iz Kijeva, Odese, Harkova, kao i iz četiri grada iz kojih do sada za Crnu Goru nije bilo konekcija: Dnjepropetrovska, Vinjica, Lavova i Donjecka. Na osnovu  dogovorenih aranžmana ove godine se sa ukrajinskog tržišta očekuje povećanje broja dolazaka od blizu 30%.

Prvi čarter letovi ove godine se očekuju početkom maja a trajaće do kraja oktobra. Avio letovi će u organizaciji turoperatora R-Toursa zajedno sa agencijama partnerima iz Ukrajine („Orbita“, „Alf Kiev“, „Adria Hit“, „LjuboSvit“, “Siesta“ i dr.), biti organizovani sa avio kompanijama „Ukraine Airlines“, „Widrose Airlines“ i „Khors Airlines“.

Zvanični statistički podaci za 2011. god. pokazuju da je Crnu Goru posjetilo oko 37 000 turista iz Ukrajine, koji su ostvarili preko 271 000 noćenja što je za 61% više u poređenju sa 2010. godinom.

Procjene organizatora su da će ova sajamska manifestacija okupiti oko 45 000 posjetilaca i preko 800 izlagača iz 60-tak svjetskih destinacija.

izvor: bankar

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *