SSCG najavio je generalni štrajk, USSCG poziva građane da masovno izađu na ulicu

Dodajte komentar

Povodom najnovijeg poskupljenja goriva i najavljenog rasta cijena  struje, reagovali su crnogorski sindikati.Savez sindikata najavio je  mogućnost organizovanja generalnog štrajka  ukoliko na sastanku sa predstavnicima Vlade ne nađu pozitivna rješenja. A Unija slobodnih sindikata poziva građane da što masovnije izađu na ulice kako bi natjerali Vladu da radi svoj posao ili da ga ustupi onima koji to umiju i hoće.

Savez sindikata će   inicirati  sastanak sa premijerom od kojeg će tražiti plan kako da najavljena poskupljena ne dovedu do  drastičnijeg  pada standard gradjana.

Ukoliko razgovorima ne budu zadovoljni može doći do generalnog štrajka, o čemu će odlučiti Skupština sindikata za dvadesetak dana.

“Najnovije poskupljenje goriva može dovesti i do povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, što bi dodatno opteretilo budžet gradana. A ako poskupi i struja o čemu takodje ima najava, Savez samostalnih sindikata od Vlade očekuje da preduzme konkretne korake  radi zaštite standarda gradjana” saopšteno je iz te organizacije.

Unija poziva na masovni protest građana

Unija slobodnih sindikata Crne Gore smatra da nema nijednog opravdanog razloga za povećanje cijena goriva i električne energije.

„Gorivo može da bude jeftinije ukoliko bi se država i trgovci odrekli dijela dobiti, da se domaćinskim odnosom u EPCG mogu korigovati cijene električne energije, te da nema niti jednog opravdanog razloga da se govori o novim poskupljenjima, prije nego se skinu sve neosnovane ugradnje sa tih računa“, saopšteno je iz Unije.

Kako kažu ovakvo ponašanje Vlade i potezi koje povlači, samo su dokaz opravdanosti zahtjeva ranije održanih građanskih protesta.

„ Zbog toga građani treba da shvate da jedino još masovniji protesti mogu natjerati Vladu da ispuni zahtjeve građana ili da, ukoliko nije spremna da radi u korist građana, to  mjesto prepusti onima koji to umiju i hoće.”, kaže se u saopštenju Unije.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *