Banka preživjela, list plaća odštetu

Francuska bankarska grupacija “Sosijete ženeral” saopštila je da je britanski tabloid “Mejl on sandej” pristao da plati odštetu zbog objavljenog članka. U tom članku je izneta lažna informacija da je ta banka blizu bankrotstva, a plaćanjem odštete je okončan taj nesporazum.

“Nesporazum je otklonjen. ‘Mejl on sandej’ se ponovo izvinio zbog objavljivanja lažne informacije, a ‘Sosijete’ je odlučio da celokupnu sumu pokloni u humanitarne svrhe”, izjavio je portparol te banke, ne navodeći o kolikoj je odšteti reč.

Članak u kojem je objavljeno da je “Sosijete ženeral” u “opasnoj” situaciji i na “ivici katastrofe” objavljen je 7. avgusta prošle godine, prenela je agencija AFP.

Akcije te banke, jedne od vodećih u Francuskoj, potonule su 8,42 odsto dan posle objavljivanja tog članka i nedeljama posle toga prolazile kroz težak period.

Sledećeg dana je “Mejl on sandej” objavio na svojoj Internet stranici izvinjenje zbog te informacije.

Regulator francuskog finansijskog tržišta AMF je u to vreme otvorio posebnu istragu povodom brojnih glasina o banci “Sosijete” zbog strahovanja od manipulacija na tržištu.

B92.net

Check Also

Krešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke

Krešimir Barić, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d, novi je član Odbora direktora Erste Bank AD …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *