Banka preživjela, list plaća odštetu

Francuska bankarska grupacija “Sosijete ženeral” saopštila je da je britanski tabloid “Mejl on sandej” pristao da plati odštetu zbog objavljenog članka. U tom članku je izneta lažna informacija da je ta banka blizu bankrotstva, a plaćanjem odštete je okončan taj nesporazum.

“Nesporazum je otklonjen. ‘Mejl on sandej’ se ponovo izvinio zbog objavljivanja lažne informacije, a ‘Sosijete’ je odlučio da celokupnu sumu pokloni u humanitarne svrhe”, izjavio je portparol te banke, ne navodeći o kolikoj je odšteti reč.

Članak u kojem je objavljeno da je “Sosijete ženeral” u “opasnoj” situaciji i na “ivici katastrofe” objavljen je 7. avgusta prošle godine, prenela je agencija AFP.

Akcije te banke, jedne od vodećih u Francuskoj, potonule su 8,42 odsto dan posle objavljivanja tog članka i nedeljama posle toga prolazile kroz težak period.

Sledećeg dana je “Mejl on sandej” objavio na svojoj Internet stranici izvinjenje zbog te informacije.

Regulator francuskog finansijskog tržišta AMF je u to vreme otvorio posebnu istragu povodom brojnih glasina o banci “Sosijete” zbog strahovanja od manipulacija na tržištu.

B92.net

Check Also

Početak škole uz poklon popust NLB Banke na online kupovinu NLB Visa karticama

Za spreman početak školske godine, NLB Banka će za svaku kupovinu NLB Visa karticama, na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *