Za kupovinu automobila para ima

Dodajte komentar

Ekonomska kriza nije imala pretjeranog uticaja na prodaju automobila u Crnoj Gori. Prema podacima MONSTAT-a prodaja je u odnosu na isti period prošle godine, povećana za oko 16 odsto.

U auto salonima kažu da se dosta kupuju modeli niže srednje klase, ali i luksuzni koji koštaju više od 200.000 eura, navode Dnevne novine.

Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a prodaja automobila u januaru ove godine povećana je u odnosu na isti mjesec prošle godine za 15, 9 odsto, pa se čini da ekonomska kriza nje puno uticala na kupovnu moć kada je u pitanju kupovina automobila.

U prilog tome najbolje govore podaci nekih auto kuća da se i dalje kupuju luksuzni modeli.

Direktorka marketinga u Ljetopis Automotivu, Silvija Mijović, smatra da je to i očekivano. Oni su u januaru i februaru prodali 24 putnička vozila.

Biljana Cetković iz FEEL Motorsa, koji prodaju Tojotinih vozila, saglasna je da je za prva dva mjeseca uvjek karakteristično da je prodaja manja u odnosu na ostale mjesece. Međutim, što se konkretno ove početka ove godine tiče, u poređenju sa istim periodom prošle godine, prodaja Toyotinih vozila u Crnoj Gori je ostala na istom nivou.

Iz Verano Motorsa, koji prodaju Pežo automobile, rekli su da je prodaja u januaru i frebruaru opala za 25 odsto. Najprodavaniji modeli su Pežo 207 i 308, ali nijesu htjeli da kažu koliko su automobil prodali, jer kako ističu, to je poslovna tajna.

Najskuplji model Mercedesa je CL 65 AMG koji sa uračunatim PDV-om košta 228.150 eura, a najjeftiniji A 160 i košta 16.391 euro. Tojotin najjeftiniji model je IQ i košta 12.630 eura a najskuplji je Lend Kruzer sa Premijum paketom koji košta 62.600 eura. Najskuplji Pežoov model je RCZ koji košta 28.030 eura.

Duško Obradović, Dnevne novine, CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *