Željezaru čeka i 3. oglas?

Dodajte komentar

Na adresu Privrednog suda juče do 16 sati nije stigla nijedna prijava na oglas za prodaju cjelokupne imovine Željezare. To je, za radio Antena M, potvrdio stečajni upravnik Veselin Perišić.

« Jutros sam zvao sud, provjerili su mi preko arhive i nema zvaničnih prijava osim eventualno ako bi neko to dostavio poštom al ne vjerujem. Dakle, nijedna prijava za učešće na javnoj licitaciji nije pristigla niti imamo dokaza da je neko uplatio 10 odsto početne cijene kako bi mogao biti legitiman učesnik u javnom nadmetanju.»

No da bi se i zvanično proglasio neupsjeh drugog oglasa i raspisao novi , treba sačekati 26. mart za kada je zakazana javna licitacija:

« Za svaki slučaj sačekaćemo ponedjeljak kada ćemo definitivno vidjeti da li je neko pristupio licitaciji. Ako ne bude prijava zapisnički će se konstatovati da nije bilo zainteresovanih i da prodaja nije uspjela. Nakon toga će se ići u treći krug, na treći javni oglas koji će opet trajati mjesec. Vidjećemo da li ćemo u trećem krugu imati sreće da prodamo fabriku.»

Ako Željezara uđe u treći krug to je još jedan signal tržišta da cijena treba da bude još niža, pojasnio nam je Perišić. Na prvom oglasu nikšićka kompanija nuđena je za 30 miliona, a na drugom za 21 milon eura.

izvor: antenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *