Societe Generale Group zainteresovana za intenzivniju saradnju sa Crnom Gorom

Dodajte komentar

Ministar finansija dr Milorad Katnić imao je danas sastanak sa delagacijom Societe Generale grupe, koju su činili potpredsjednik SGG – Bernand Sancez Incera, izvršni direktor za banke van Francuske – Jan Louise Mattei i izvršni direktor za Evropu – Didier Colin.

Ministar Katnić upoznao je predstavnike Societe Generale grupe sa ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i aktivnostima koje Ministarstvo finansija sprovodi u cilju njenog unaprijeđenja.

Takođe je naglasio da su, u cilju stvaranja osnova za dugoročan ekonomski rast, glavni prioriteti Vladine politike: unapređenje poslovnog ambijenta, sprovođenje strukturnih reformi i vođenje odgovorne fiskalne politike.

Ministar Katnić je istakao da će Crna Gora nastaviti da preduzima aktivnosti kako bi bankama koje su spremne da doprinesu unaprijeđenju javnog i privatnog sektora bila interesantna za ulaganja.

Predstavnici SGG poručili su da je, između ostalog, dio njihove misije u Crnoj Gori da prepoznaju kvalitetne projekte koje bi finansirali, te da stranim investitorima sa kojima već ostvaruju saradnju, a koji pokažu interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, pruže kvalitetne usluge i podršku.

Zajednički je izraženo očekivanje da će Crna Gora, u narednom periodu, postati ekonomski jača i, time, atraktivnija za biznis, kako za sektor malih i srednjih preduzeća, tako i za bankarski.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *