Rumuni zainteresovani za ljetovanje u Budvi

Dodajte komentar

Turistička organizacija Opštine Budva u naredna tri dana predstavlja ponudu metropole turizma na sajmu turizma “TTR 2012.” koji je počeo u rumunskoj prijestonici Bukureštu, jednog od trenutno najtraktivnijih evropskih turističkih tržišta.

Prema riječima porparola TO Budve Darije Marović, tržište Rumunije sve je značajnije i ima ogroman potencijal obzirom da broji preko 20 miliona stanovnika.

 “Budva bilježi konstantan porast u broju turista sa ovog područja, a u korist ovome govori podatak da nas je tokom prošle godine posjetilo 16.322 turista iz Rumunije, što je za 68 odsto više u odnosu na 2010.”, istakla je Marovićeva.

Ona je dodala da u Bukureštu TO Budva nastupa prvi put, i to samostalno, na štandu pored Grčke, Turske, Hrvatske, Egipta.

Posebna brošura na rumunskom jeziku

“Na našem štandu prisutni su i predstavnici turističkih agencija “Adria DMC” i “Globtour” iz Budve. Putem promo-materijala predstavljeni su i hoteli sa teritorije budvanske rivijere ,HG “Budvanska rivijera”, hoteli “Queen of Montenegro”, “WGrand”, “Del Mar”, “Avala resort & Villas” … Pored standardnog materijala kojim upoznajemo i promovišemo turističku ponudu naše rivijere za predstojeću sezonu, za ovu priliku odštampana je i posebna brošura na rumunskom jeziku. Značajno je i interesovanje medija i tour-operatora za našu obalu, pa smo na inicijativu lokalne turističke privrede, dva puta tokom 2011. godine u pred-sezoni i nakon sezone, bili domaćini studijskim grupama tur-operatorima i agentima prodaje iz Rumunije”, istakla je Marović.

izvor: vijesti.me

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *