Grupa Triglav u prošloj godini ostvarila dobit od 43,8 miliona eura

Dodajte komentar

Grupa Triglav 2011. godine dodatno je učvrstila poziciju vodeće finansijsko-osiguravajuće institucije u regiji i poslovnu godinu zaključila sa dobiti prije oporezivanja u visini od 58 miliona eura.

Zavarovalnica Triglav lani je poboljšala poslovanje, jer je usprkos padu premije osiguranja uspjela povećati dobit, koja je prije oporezivanja iznosila 54,4 miliona eura.

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav razmatrao je   izvještaj o poslovanju Grupe Triglav za prošlu godinu.

“Zavarovalnica Triglav, koja ima najviši kreditni rejting među finansijskim institucijama u Sloveniji, postigla je poslovnu dobit prije oporezivanja u visini od 54,4 miliona eura, a neto poslovna dobit iznosila je 43,8 miliona eura. Usprkos finansijskoj krizi i događajima u bankarskom sektoru i Grupa Triglav 2011. godine dobro je poslovala i zaključila poslovnu godinu s većom dobiti nego lani. Grupa je prvenstveno zbog efikasnog korporativnog upravljanja ostvarila 47,5 miliona eura neto dobiti (poslovna dobit prije oporezivanja iznosila je 58,0 miliona eura), što je najviši iznos od 2007. godine”,saopšteno je iz ove grupe.

Dana 31. decembra 2011. ukupna bilansna aktiva Grupe Triglav iznosila je 2.962,0 miliona eura (indeks 98), a matičnog društva 2.516,6  miliona eura, što je tri posto manje nego na posljednji dan 2010.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su izmjene i dopune Poslovnika o radu Nadzornog odbora.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *