Ulcinjani zakupili Otrant

Dodajte komentar

Švajcarska banka NLB Interfinans izdala je prije nekoliko dana pod zakup hotel “Otrant” na Velikoj plaži ulcinjskoj firmi “Argos”, potvrđeno je Danu. Ugovor o zakupu potpisan je na tri godine, a zakupac nema obavezu da preuzme 61 radnika.

Da je “Otrant” i zvanično preuzela firma “Agros” rekao je i jedan od njenih osnivača Edmond Paljoka, koji je Danu kazao da će sa firma do marta 2014. godine upravljati najljepšim ulcinjskim hotelom.

“Sve što mogu trenutno da saopštim jeste to da je informacija o preuzimanju tačna. Hotel je preuzela kompanija „Argos”, koju sam osnovao sa Rezartom Mavrićem. O detaljima utvora, budućem radu i planovima sa zaposlenim u hotelu naknadno ćemo obavijesti tu javnost“, kazao je Paljoka.

Prema riječima predsjednika Sindikata “Otranta” Muzafera Suljovića, vlasnik hotela je u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima organizovao fizičko preuzimanje objekta, kada su zamijenjene brave na svim vratima na prvom spratu.

“Okupili smo se kod hotela da vidimo o čemu se radi, kad su se pojavila dvojica Ulcinjana i saopštili nam da su zakupili hotel, ali nam ništa nijesu pokazali napismeno. Mi smo spremni da radimo, ali nećemo odustati od zahtjeva da nam bivši poslodavac, ruska firma Barkli Montenegro, isplati dug od sedam bruto plata“, rekao je Suljović.

On je istakao da radnike ne zanimaju ni zakup ni prodaja, već žele da rade i ostvare svoja prava.

izvor: CdM.me / Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *