Sekulić: Sveti Stefan će biti otvoren u maju

Dodajte komentar

Grad-hotel Sveti Stefan biće potpuno spreman za ovogodišnju turističku sezonu, a l. maja otvoriće kapije prvim gostima, kazao je mini­star održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić za Radio Budva pišu Dnevne Novine.

Iako je Sekulić u januaru tokom radne posjete Budvi najavio da će „Svetac” biti otvoren u martu, rekonstrukcija još traje, pa je taj rok prolongiran.

„Rekonstrukcija je u toku i ove aktivnosti su pitanje odnosa između grad-hotela, odnosno investitora sa jedne i Amana sa druge strane, koji bi tre­balo da provjeri da li je sve ono što je urađeno u skladu sa standardima Amana i po onome što mi je najavljeno. Cijenim da bi Sveti Stefan treba­lo da bude potpuno spreman za ovu sezonu i da svoje kapije otvori 1. maja, a sve zavisi od toga koliko će biti ažurni oni koji izvode radove. Moram da budem iskren i da kažem da se rijetko miješam u ono što nije moj dio po­sla. Ovo su informacije koje sam ja imao prilike.da čujem od ljudi koji su zakupci Svetog Stefana”, kazao je Sekulić. Po njegovoj ocjeni, ovogodišnja ljetnja sezona biće bolja od prethodne, čemu svjedoči i interesovanje na svim sajmovima na kojima se predstavila turistička privreda Crne Gore.

„Svjedoci smo prethodnih nekoliko godina da sezone počinju sve ranije. Nadam se da ćemo prve goste na budvanskoj rivijeri dočekati već sredinom aprila. Ne treba zaboraviti da Budva čini 50 odsto kapaciteta ljetnjeg turiz­ma Crne Gore. Nema nijednog razloga da sezona ne bude duža nego pret­hodne godine. Čini mi se, makar kada je Budva u pitanju, da imamo optimi­zam da nam sezone sve duže traju. Nadam se da će tome doprinijeti i činje­nica da i ove godine sklapamo ugovor sa Air Berlinom o dovođenju njemač­kih gostiju. Pokazatlji sa sajmova turizma koji su održani daje mi za pravo da kažem da će ovogodišnja turistička sezona, makar kada je Budva u pita­nju, biti još kvalitetnija i uspješnija nego prethodna”, zaključio je Sekulić.

izvor: portalanalitka.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *