“Porše” ostvario rekordnu prodaju

Dodajte komentar

Proizvođač sportskih automobila, “Porše AG” Štutgart u februaru ove godine ostvario je rekordnu prodaju –  sa 8.846 širom svijeta prodatih primjeraka ostvaren je plus od 19,4 odsto i februarski rekord u istoriji kompanije.

“Najbolji februarski rezultat svih vremena jasno potvrđuje nastavak našeg rasta u 2012.godini”, rekao je član Uprave  zadužen za prodaju i marketing “Porše AG”  Bernhard Majer.

On je naveo da  snažna marka, veliki broj novih proizvoda i čvrsta saradnja sa prodajnim partnerima garantuju potpunu spremnost ove kompanije za buduće izazove.

U februaru ove godine “Porše”  je uspio povećati broj isporuka u svim prodajnim regijama svijeta, pa je samo na prostoru Azije s Pacifikom kupcima isporučeno 3.393 automobila.

Najveći rast “Porše” bilježi u Kini, gdje je sa 2.288 prodatih primjeraka realizovao plus od čak 74,0 odsto u poređenju s februarom 2011.godine. U Evropi su prodajne brojke narasle za 11,5 odsto na 2.963 primjeraka. Na ruskom tržištu marka je ostvarila rast od 58,0 odsto.

izvor: capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *