Krivokapić će se založiti da se problemi radnika Rudnika boksita riješe

Dodajte komentar

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, obećao je radnicima nikšićkih Rudnika boksita da će se maksimalno založiti da bi se problem isplate zarada riješio u što kraćem roku.

“Mislim da će Krivokapić intervenisati preko njegovih kolega kako bi riješio dugovanja mađarske kompanije Mall prema Rudnicima boksita”, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović novinarima nakon sastanka u Skupštini.

Krivokapić je, kako je naveo Bojanović, rekao i da Glinica u Kombinatu aluminijuma (KAP) i Rudnici boksita moraju da počnu da rade kako bi se obezbijedile subvencije za struju.

Prema riječima Bojanovića, radnici nemaju saznanje da bi kompanija Neksan mogla da uđe u Rudnike boksita.

“Savjetnik premijera, Predrag Stamatović je saopštio da se rade rješenja za izlazak iz krize i da će ih biti nekoliko. Da li je u tim rješenjima i firma Neksan, svarno ne znam”, rekao je Bojanović.

Ispred zgrade Skupštine rješenje za svoj problem čekao je i radnik Rudnika boksita, Rašo Čivović.

On je čekao predsjednika Odbora direktora kompanije, Alekseja Kuznjecova, od deset sati, sat prije početka sjednice skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije KAP-a, kako bi mu potpisao odobrenje u vezi sa socijalnim programom.

“Jedino meni nije odobren socijalni program, jer sam prozvao neke menadžere za korupciju i krađu nafte i goriva. Meni jedinom treba potpis članova Odbora direktora, dok je ostalim radnicima bilo potrebno samo odobrenje izvršnog direktora”, kazao je Čivović.

Kuznjecev se nije osvrnuo na Čivovića i njegov problem i nije mu potpisao taj sporazum za socijalni program.

Bojanović je kazao da je Samostalni sindikat, na čijem je on čelu, jedino potpisao Čivovićev sporazum o socijalnom programu.

“On treba sa poslodavcem da obavi razgovore, međutim poslodavac nije zainteresovan za to da mu da socijalni program”, rekao je Bojanović.

U Boksitima je proizvodnja zaustavljena po odluci uprave, a radnicima se duguje 24 odsto novembarske, decembarska i januarska plata, dvije zimnice, regres i tri sporne zarade od prošlog ljeta zbog kojih se vodi sudski spor.

U Boksitima, čiji je vlasnik Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC), od 1,2 hiljade radnika, nakon sprovedenog socijalnog programa, ostalo je 314 radnika.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *