Plantaže će početi sa dugoročnim otkupom grožđa, ugovorni rok na 20 godina

Dodajte komentar

Plantaže 13 jul donijele su odluku o otkupu grožđa od crnogorskih proizvođača na rok od 20 godina. Kompanija preuzima rizik prodaje vina od otkupljenog grožđa.

Grožđe isključivo autohtonih sorta Plantaže će otkupljivati samo  od  registrovanih proizvođača.

„Cijena se određuje svake godine zavisno od nivoa šećera u grožđu i ona ne može biti niža od 80% prosječne cijene iz predhodne godine. Prošle godine otkupna cijena je bila euro i 28 centi. Ugovor će se automatski raskidati sa onim proizvođačima koji budu prodavali grožđe iz uvoza,što će se utvrđivati ekspertskom procjenom“, saopštila je izvršni direktor kompanije Verica Maraš.

Cilj Plantaže je da prije ulaska u Evropsku uniju  zasade  što više vinove loze u privatnom sektoru i zaposle što više ljudi, tako će preko Nacionalnog udruženja vinogradara i vinara privatnim proizvođačima podijeliti 200 000 kalemova vinove loze.

„Ove godine je to 50 hektara novih zasada vinograda i 50 zaposlenih,za deset godina će to biti 500  hektara novih vinograda i 500 novozaposlenih“, saopštila je Maraš.

Poslovna politika u 2012 biće usmjerena na dugoročan i stabilan rast i razvoj Plantaža, ostavrivanje dobrih poslovnih rezultata i dalje jačanje vodeće pozicije koju kompanija ima na domaćem ali i tržištima regiona.

„U 2012 planiran je rast prihoda po stopi od 12%.Investicioni zamah započet prije deste godina nastaviće se i u ovoj godini u iznosu od 4,5 miliona eura“,saopštila je Maraš.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *