Crna Gora se predstavila na sajmu nekretnina u Kanu

Dodajte komentar

Delegacija Crne Gore predvođena ministrom održivog razvoja i turizma Predragom Sekulićem, učestvovala je na međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM 2012. Sajam se održava 6-9. marta u Kanu, Francuska.

Osnova za predstavljanje investicionog potencijala Crne Gore su projekti na sjeveru Crne Gore, prvenstveno Bjelasice i Komova, ali su na štandu predstavljeni i aktuelni projekti Porto Montenegro – Adriatic Marinas i Plavi Horizonti investitora Qatari Diar.

Ministar Sekulić sa saradnicima održao je sastanak sa Sergey Solousov-im, predstavnikom Metropol Grupe, na kome su razmatrana pitanja vezana za projekat Ostrvo Sveti Marko i intenziviranje aktivnosti na njegovoj realizaciji.

U paviljonu investitora Qatari Diar pored ostalih projekata koje razvijaju širom svijeta, predstavljen je i projekat „Plavi Horzonti“ (Beyond the Horizon) koji realizuju u Crnoj Gori.

Ministar Predrag Sekulić tokom sajma imao je niz sastanaka sa potencijalnim investitorima, planerima i hotelskim operaterima, dok je pomoćnik ministra Sanja Lješković Mitrović bila učesnik Mayors’ Day Programme-a (Programa Dana Gradonačelnika) koji je omogućio gradonačelnicima, visokim zvaničnicima i ostalim učesnicima da razmjene ideje i iskustva, te diskutuju o trenutnim problemima u sektoru nekretnina.

U okviru MIPIM 2012 delegacija je na crnogorskom štandu predstavila projekte profesionalcima iz sektora nekretnina, koji su birani i pozivani kroz. tzv. MIPIM zajednicu (MIPIM community) koju je formirao organizator sajma.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *