“Adidas” ostvario rekordan godišnji profit

Dodajte komentar

Proizvođač sportske opreme “Adidas” objavio je podatke o rekordnom godišnjem profitu  u nadi da će ovogodišnje Olimpijske igre doprinijeti obaranju još nekih rekorda.

Kompanija je saopštila da je u 2011. godini zabilježila rast neto profita na 671 miliona evra, iako je profit u posljednja tri mjeseca prošle godine bio minimalan.

“Adidas” navodi da je ovakvom rezultatu najviše doprinio rast potražnje za njegovom robom u istočnoj Evropi, Kini i Sjevernoj Americi.

Kompanija smatra da će Olimpijske igre u Londonu i Evropsko prvenstvo u fudbalu pomoći da brojke za ovu godinu budu još veće.

“Adidas” je drugi svjetski proizvođač sportske opreme, iza “Najkija”, a prošle godine je ostvario prodaju u vrijednosti od 3,26 milijardi evra.

“Ostvarili smo najveću stopu rasta prodaje od 2006. godine i poboljšali smo profitabilnost. Uvijek postoji velika pompa i uzbuđenje u vezi sa velikim sportskim događajima, a nema ničeg većeg od Olimpijskih igara u Londonu i Evropskog prvenstva u fudbalu”, saopštio je direktor “Adidasa” Herbert Hajner.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *