Kuznjecov poručio Vladi: Vratite na 200 miliona eura i odlazimo

Dodajte komentar

Za izlazak iz Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, tražimo da nam Vlada isplati sve što smo od 2005. godine uložili u KAP i Rudnike boksita, a to je više od 200 miliona eura, kazao je u intervjuu Danu predsjednik Odbora direktota KAP-a i izvršni direktor En plus grupe Aleksej Kuznjecov.

On je rekao da od Vlade nijesu dobili zvaničnu informaciju o namjeri za raskid ugovora.

“Nadam se da ćemo uspjeti mirnim putem da se dogovorimo sa Vladom i spasimo KAP, to jest da uradimo sve da se nastavi sa proizvodnjom. Za to postoje dobri preduslovi, jer je fabrika prvi put nakon 2006. godine profitabilna“, kazao je Kuznjecov i tvrdi da KAP redovno plaćaju kamate i struju.

“Prošle godine smo platili sedam miliona eura duga za kredite gdje je Vlada bila garant. Ako Vlada pokuša da nas izbaci iz sastava akcionara bez odgovarajuće naknade, podnijećemo nekoliko tužbi Međunarodnim sudovima’’, poručio je Kuznjecov.

Kuznjecov je kazao da budućnost KAP-a zavisi od rješenja dva ključna problema – dugoročnog obezbjeđenja strujom po prihvatljivim cijenama i smanjenja dužničkog ropstva.

Na pitanje da li su tačni navodi crnogorske opozicije da je obavještajac KGB i da su bivši premijer Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen primali mito u procesu privatizacije, Kuznjecov je kazao da to nije istina.

“Ta informacija nije istinita. Mogu samo da predpostavim otkuda predsjedniku Pokreta za promjene PzP Nebojši Medojeviću „tačna informacija o Federalnoj službi bezbjednosti (bivši KGB)“. Možda on sam tajno sarađuje sa tom organizacijom?’’, naveo je između ostalog Kuznjecov.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *