Otkazan Zagreb Auto Show

Sa Zagrebačkog velesajma upravo je do Poslovnog dnevnika stigla informacija kako se ovogodišnji sajam Zagreb Auto Show neće održati. Riječ je, podsjetimo, o međunarodnom salonu automobila, motocikala i skutera, utemeljenom 1992. godine. Terminski je smješten krajem marta svake parne godine.

Zbog ekonomske i finansijske krize čiji je uticaj tokom 2009. godine teško pogodio automobilsku industriju, a čiji su se negativni trendovi i dalji pad prodaje ličnih automobila nastavili i u 2010. godini, otkazan je Zagreb Auto Show 2012.

“Zagrebački velesajam učinio je sve kako bi se sajam održao pa i želio ustupiti prostor izlagačima besplatno. Nažalost, nije bilo dovoljno zainteresovanih izlagača”, rekao je direktor ZV-a Milan Trbojević.

Zainteresovano je bilo 21% zastupnika automobila koji su u vrlo lošoj tržišnoj situaciji, a za održavanje sajma je potrebno više od 70%. “Nismo željeli stvarati gubitke i sajam smo otkazali”, kaže portparol Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

Neprekinutim rastom ovaj je sajam, kako ističu, dosegao svoje najveće izdanje 2008. godine te postao najjači i najprestižniji salon automobila u ovom dijelu Evrope, uz bok vodećim svjetskim sajmovima. Atraktivni izložbeni prostori i eksponati, brojne svjetske, evropske i nacionalne premijere, bogat popratni program i ukupni glamur učinili su ga jednim od centralnih medijskih i poslovnih događaja u vrijeme njegovog održavanja u zemlji i regiji, s nostalgijom se prisjećaju u Velesajmu.

izvor: capital.ba

Check Also

Stiže nova Škoda i zvaće se Slavia

Škoda je još u martu najavila premijerno prikazivanje novog konceptnog vozila za čiji razvoj i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *