Skupo gorivo natjeralo amerikance na krađu

Sjedinjene Američke Države su godinama bile poznate po jeftinom gorivu, ali je skok cijena na svjetskom tržištu naftnih derivata uticao i na porast cijena u Americi, i policija se sada po prvi put suočava sa nečim do skora nezamislivim- krađama benzina sa pumpi.

Kako prenosi Ej-Bi-Si (ABC) televizija u posljednja dva mjeseca dogodilo se više krađa u kojima su lopovi pokušali da prespu gorivo sa pumpi u velike kanistere koje su vozili u specijalno pripremljenim kombijima.

U Americi je danas prosječna cijena benzina oko 3,59 dolara za galon, koji ima 3,78 litara (oko 0,8 eura za litar), što je za 40 centi više u odnosu na prethodnu godinu dana, a istovremeno i najviša cijena goriva u američkoj istoriji.

Dalja poskupljenja koja se najavljuju, očigledno su dovela do ideje da se benzin krade, sa čim se policija u SAD nikada ranije nije suočavala zbog niske cijene goriva.

Posljednji pokušaj se, kako navodi Ej-Bi-Si, dogodio prije dva dana na benzinskoj pumpi u blizini grada Tampa na Floridi, kada su lopovi dovezli kombi do pumpe i iz cistijerni počeli da prebacuju gorivo u spremljene kanistere.

Policija je osujetila tu krađu, ali je ona samo jedna u nizu više desetina koje su se dogodile širom Amerike.

Ukradeno gorivo se kasnije prodaje kamiondžijama po cijeni od 2,50 dolara za galon, a s rastom cijene goriva, američka policija strahuje da će ovakvih krađa biti sve više.

izvor: vijesti.me

Check Also

Stiže nova Škoda i zvaće se Slavia

Škoda je još u martu najavila premijerno prikazivanje novog konceptnog vozila za čiji razvoj i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *