Nikpek nude za 1,16 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava nikšićke gradske pekare Nikpek raspisala je novi oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 1,16 miliona eura, otvoren do 23. marta.

Na prodaju su zemljište od 5,3 hiljade kvadrata, poslovni i proizvodni objekti, proizvodna, trgovačka i kancelarijska oprema, kao i specijalizovana vozila. Prva licitacija, na koju je stigla samo ponuda za kupovinu dva vozila, bila je lani u novembru.

Proizvodnja u Nikpeku je, po nalogu vlasnika Milisava Ćipranića, prekinuta 17. marta, nakon čega je 11. aprila uveden stečaj. Oko 60 bivših radnika u junu su sedam dana štrajkovali glađu tražeći 12 plata, povezivanje staža, otpremnine iz Fonda rada i po 250 eura po godini staža. Štrajk je zamrznut nakon obećanja ministra poljoprivrede Tarzana Miloševića, da će se pronaći rješenje za situaciju u tom preduzeću.

Ćipranić se za stečaj odlučio jer je ocijenio da je to najbolje rješenje za firmu, koja duguje oko 700 hiljada, a potražuje 450 hiljada eura. Od uvođenja stečaja prijavila su se 83 povjerioca sa više od 1,9 miliona potraživanja, od kojih su najveća NLB Montenegrobanke.

izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *