Dugovi Vektre znatno veći od vrijednosti imovine

Dodajte komentar

Uvođenjem stečaja Vektri Montenegro, povjerioci imaju pravo da se naplate dugovanja od prodaje cjelokupne imovine tog preduzeća, bez obzira da li se ona nalazi u Crnoj Gori ili u inostranstvu.

Međutim, problem se može javiti ako procijenjena vrijednost bude manja od potraživanja.

Prema informacijama do kojih su došle Dnevne novine cjelokupna imovina Vektre je mnogo manje vrijedna od njenih dugova. U tom slučaju, povjerioci mogu ostati bez svog novca.

To znači da vlasnik Vektre Montenegro Dragan Brković, ne mora da brine da će biti pravno gonjen, jer se u tom slučaju, kako je objasnio advokat Nikola Martninović, taj dug gasi.

“Povjerioci se namiruju samo koliko ima imovine da se proda. Ono što ostane nenaplaćeno, taj dug se po zakonu gasi”, objasnio je Martinović za Dnevne novine.

U Vektri Montenegro uveden je stečaj u utorak na zahtjev OTP faktoringa, koji od ove kompanije u ime OTP banke i njene ćerke firme potražuje više od 100 miliona eura.

Međutim, ovo je samo jedan dio duga Vektre prema bankama.

Procjenjuje se da su njena dugovanja za kredite, uključujući i kamate, oko 200 miliona.

Prema podacima Agencije za nekretnine, Brković u Podgorici na svoje ime posjeduje četiri stambene zgrade ukupne površine oko 1.500 kvadrata, nekoliko stanova ukupne površine preko 500 kvadrata, kao i tri poslovna prostora površine 450 kvadrata.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *