Dobit UniCredita u Srbiji 4,5 mlrd dinara

Dodajte komentar

UniCredit banka u Srbiji zabeležila je prošle godine neto dobitak do 4,5 milijardi dinara što je povećanje od 28,5 odsto u odnosu na godinu dana ranije, pokazuju nerevidirani finansijski izveštaji ove bankarske ustanove.

UniCredit koji poslednjih godina beleži veliku ekspanziju poslovanja u Srbiji ostvario je dvocifrene stope rasta kada su u pitanju prihodi iz osnovnog biznisa.

Prihodi od kamata iznosili su 13,7 milijardi dinara (rast od 17,5 odsto), dok su prihodi od naknada i provizija iznosili neznatno preko 2 milijarde dinara (rast od 31,1 odsto).

Snažan doprinos krajnjem rezultatu UniCredita dale su i pozitivne kursne razlike od 719,4 miliona dinara dok su 2010. godine zabeleženi rashodi od kursnih razlika u visini od 8,5 milijardi dinara.

Tokom 2011. godine UniCredit je značajno povećao stavku u bilansu uspeha koja se tiče „loših“ kredita. Rashodi po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja porasli su skoro 2,5 puta i iznosili su 2,5 milijardi dinara.

Aktiva UniCredit banke u Srbiji na kraju 2011. iznosila je 198,6 milijardi dinara što je povećanje od skoro 19 procenata od početka godine. Na kraju septembra prošle godine, UniCredit je zauzimao četvrtu poziciju na domaćem bankarskom tržištu sa udelom od 6,9 procenata.

UniCredit je deo globalne finansijske grupacije UniCredit koja je krajem januara sprovela masivnu dokapitalizaciju kojom je ojačana njena kapitalna baza za 7,5 milijardi evra.

izvor: rast.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *